5 Mart 2009Dolar’ın dayanılmaz ağırlığı

Dünyanın ve Amerika’nın en büyük şirketlerinden biri olan General Motors’un mali yetersizlik durumunda iflas yasasına başvurabileceğini açıklamasının ardından Türkiye’de Dolar yükseliş gösterdi.

Bunun mantığını pekçok şey gibi çözemedim, bize has bir durum bu. Mantık çerçevesinde düşününce Amerika’nın en büyük şirketlerinden birinin iflas etme riskinin, Amerika ekonomisi ve Amerikan Doları üzerinde az ya da çok olumsuz etki yaratması beklenir. Ama dolar yükseliş gösteriyor ülkemizde. Garip, mantıksız ama gerçek.


Trackback URI | Comments RSS

Yorum yap

Şu tagları kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Güvenlik için resimdeki işlemin yanıtını soldaki kutuya yazınız. Eşitliğin cevabını sesli dinlemek için resmin üzerine tıklayınız.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation