24 Ocak 2008Doctus kapatıldı! [Açıldı] (Mediatemple angutları)

Doctus, bugün hosting şirketi Mediatemple’ın angutluğu nedeniyle kapatıldı! Barış’ın Beyn’inden arakladığım kadarıyla sebep şu:

Olay şundan ibaret: Tansu, örnek bir phishing sayfası hazırlıyor, sayfanın ismi phishingexample.html ve herhangi bir yerden bağlantı verilmemiş veya içerisinde Doctus’a olan bağlantıdan başka bir bağlantı yok. Üstelik sayfada bu sayfanın bir phishing sayfası örneği olduğu açıkça belirtiliyor! MediaTemple yetkilileri de bunun zararlı bir sayfa olduğunu düşünüp soru falan da sormadan (Gerçi soru sorulmaz da insan phishingexample.html gibi bir dosya ismine bakıp da “Bu zararlı lan!” der mi?) tüm hesabı, içinde 7-8 tane site olan hesabı kapatmış!

Bugün pek zamanım olmadığı için böyle araklama habercilik yaptım :) Konu ile ilgili Barış’ın ve Tuna’nın bloglarında ayrıntılı açıklama mevcut.

Ek not 1: Angutlara Mediatemple dediğim için özrü bir borç bilirim :)

Ek not 2: Site yeniden açıldı. Neyse angutluğun kısa süreni makbuldür!


Trackback URI | Comments RSS

Yorum yap

Şu tagları kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Güvenlik için resimdeki işlemin yanıtını soldaki kutuya yazınız. Eşitliğin cevabını sesli dinlemek için resmin üzerine tıklayınız.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation